Tietoa meistä


Synnyin Itä-Pasilaan 1981, josta muutimme heti Tikkurilaan, kun olin vuoden vanha. Tikkurilassa oli vähän enemmän vihreyttä kuin Pasilassa, mutta ei ratkaisevasti. Tikkurila on betoniviidakko, josta olen ammentanut myös stand up -komediaa vuodesta 2002 lähtien.

Komedian lisäksi minulla on kuitenkin ollut myös toiset intohimot. Autot ja kasvit! Minulla kävikin tuuri, sillä Tikkurilassa ajettiin pillurallia erittäin aktiivisesti. Myös toinen lottovoitto oli se, että Vantaalle avattiin 80-luvulla Suomen suurin kasvihuone, Vantaan Viherpaja. Koska isäni oli taloudellinen mies ja Viherpajalle ei ollut pääsymaksuja, vietimme usein viikonloput siellä. Kasvoin kasvien lomassa. Kaahasimme vielä aikuisinakin autoilla tähän Suomen suurimpaan kasvihuoneeseen, joka oli kuuluisan pillurallireitin varrella, Rusan Shellin vieressä. All in one.

Myöhemmin kiinnostuin trooppisista kasveista vielä enemmän ja päädyin talon omistajaksi, en Vantaalle, vaan Amazonille. Rakennutin talon Napo-joen varrella olevaan kylään, jossa kikkailin metsässä shamaanien ja kyläläisten kanssa. Kyläläisten vieraanvaraisuus ja viidakon energiat veivät asiat niin pitkälle, että olin jo päätymässä kylän shamaaniksi, kylän shamaanin kuoltua. Hän kertoi alkavansa harjoittelemaan viidakossa yöllä kävelyä, mikä on vaarallista ja löytyikin puoliksi syötynä aamulla rannalta. (Kauhea tarina, mutta jotenkin luontoäidin huumoria).

Palasin Suomeen, koska tyttäreni, (Kukkatippatohtorin toinen tislaaja) syntyi Suomessa. Hyvä niin, koska nyt teillä on mahdollisuus nauttia trooppisista kasveista Suomen postipakettimaksuilla ja minulla Hoplopin teko viidakosta.

Polku mökilleni. Aurinko, kasvit ja lähdevesi, siitä ovat kukkatipat tehty
Polku mökilleni. Aurinko, kasvit ja lähdevesi, siitä ovat kukkatipat tehty

        YLEISTÄ TIETOA KUKKATIPOISTA        

 Kukkatippa on kukasta tehty korkeavärähteinen emovesi, jota nautitaan sisäisesti tippoina. Lääkäri Edward Bach kehitti kukkatipat 1600-luvulla. Kukkaterapia ei hoida sairautta, vaan pyrkii auttamaan ihmistä käsittelemään negatiivisia kehoon jumittuneita tunteita, jotka saattaisivat johtaa henkilön sairastumiseen. Joidenkin Euroopan maiden ambulanssien vakiovarustukseen kuuluvat kukkatipat ovat Suomessa monille vielä tuntemattomia. Koska kukkatippaperinteellä on eurooppalainen alkuperä, käsittääkseni kukaan ei ole ennen tehnyt kukkatippoja viidakon kukista. Tämä on vähintäänkin kiinnostava fakta täällä Suomessa.

KUKKATIPPOJEN VALMISTUS
Kukkaterapiassa uskotaan kukista valmistettujen kukkatippojen parantavaan energiaan. Kukkatipat ovat energian valjastamista. Kukka uutetaan lähdeveteen. Seos likoaa auringossa tuntikausia, jonka jälkeen nestettä nauttimalla saa kukan hoivaavan ja korkeavärähteisen energian itseensä.

Kaikki Kukkatippatohtorin tuotteet ovat käsintehtyjä, eettisiä ja puhtaita. Mukana kukkatipoissa on myös vähän luomusokeriruokorommia. Amazonissa kyläläisten tekemä sokeriruokorommi on heidän tärkeä lääke ja myyntituote.

Tietojen saannissa apunani ovat olleet shamaanit Perussa ja Suomessa (Luova polku), energiahoitajat, näkijät ja lihansyöjäkasveihin erikoistunut tiedenainen Yhdysvalloista.


Kukka, jonka syötyäni elämäni muuttui 2016
Kukka, jonka syötyäni elämäni muuttui 2016

"Kukkatippatohtori toivottaa mahtavia kukkatippahetkiä. Mikään ei motivoi minua niin paljon kuin juottaa jengille trooppisten kukkien emovettä ja samalla tuoda edes tippa Amazonia, kasvien tuomaa rakkautta ja hyvinvointia lähiöiden höyryihin. 

Rakkaudella, Matias Koivuniemi